social



Καλαθάκια με αυγά και μπέικον

Η λοχαγός Μάχη δεν θέλει να χάνει χρόνο στην κουζίνα. Θέλει όμως ό,τι φτιάχνει, να κλέβει την παράσταση. Για αυτό μεταμορφώνει τα κλασικά αυγά με μπέικον: φτιάχνει τραγανά καλαθάκια από μπέικον με μελάτα αυγουλάκια στο εσωτερικό τους. Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα! 

Υλικά:

  • αυγουλάκια ελεύθερας βοσκής
  • μπέικον σε φέτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • φορμάκια για muffins

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Στρώνουμε με λωρίδες μπέικον κάθε φορμάκι, προσέχοντας να καλύψουμε πλήρως τον πάτο και τα τοιχώματα.
  3. Σπάμε ένα αυγουλάκι σε κάθε φορμάκι, αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε στον φούρνο, από 10-25 λεπτά (ανάλογα το πόσο καλά ψημένα θέλουμε τα αυγά μας).

Μυστικό: Μπορούμε να πασπαλίσουμε τα αυγουλάκια μας με λίγη τριμμένη γραβιέρα ή κατσικίσιο τυρί για ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά! 

 

Share: