
ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙΑ
Η πιο κρεμώδης συνταγή του καλοκαιριού για παγωτό που θυμίζει τα παλία, από την Μαντάμ Κοκό
Υλικά (για 1 λίτρο):
4 φρέσκα αυγά
200 γρ. ζάχαρη
500 ml κρέμα γάλακτος (35%)
250 ml γάλα πλήρες
1 βανίλια (ή 1 κ.γ. εκχύλισμα)
Εκτέλεση:
1️⃣ Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και να γίνουν ανοιχτόχρωμα.
2️⃣ Ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια (χωρίς να βράσει) και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς.
3️⃣ Ξαναβάζουμε το μείγμα σε κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρά (σαν αραιή κρέμα).
4️⃣ Αποσύρουμε, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά.
5️⃣ Βάζουμε στην παγωτομηχανή ή στην κατάψυξη και χτυπάμε/ανακατεύουμε κάθε 30' για 3–4 ώρες (για να μην κάνει κρυστάλλους).
✨ Σερβίρεις με: