social



Ένα ψαγμένο cocktail

Δημιουργήθηκε από τον Αμερικανό bartender Victor Vaughn Morris στις αρχές του 20ου αιώνα στο Morris Bar στη Λίμα και πρόκειται για το εθνικό cocktail του Περού, αν και την καταγωγή του διεκδικεί και η Χιλή.

Yλικά:

  • 3 μεζούρες pisco
  •  3/4 μεζούρας χυμός λεμονιού
  • 3/4 μεζούρας σιρόπι ζάχαρης
  •  ασπράδι από ένα αυγό
  • 3 σταγόνες Angostura bitters

Εκτέλεση:

Bάζετε όλα τα υλικά εκτός από τα bitters στο σέικερ και ανακατεύετε, χωρίς πάγο. Στη συνέχεια, ανοίγετε το σέικερ, προσθέτετε πάγο και συνεχίζετε να ανακινείτε για τουλάχιστον ένα λεπτό ακόμη. Σουρώνετε σε ένα παγωμένο lowball ποτήρι και προσθέτετε τα bitters πάνω στο στρώμα του ασπραδιού. Χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα, στροβιλίζετε λίγο τα bitters στον αφρό.

Share: