social



Μους Σοκολάτας

Του Αγίου Βαλεντίνου καμία κοτούλα δεν μένει παραπονεμένη! Εκτός από τριαντάφυλλα, ο Αλέκτωρ ετοιμάζει για όλες μια υπέροχη μους σοκολάτας που λιώνει στο στόμα! Love is in the air! 

Υλικά (για 6 μερίδες): 

  • 3 αυγά μεγάλα, ξεχωριστά κρόκοι και ασπράδια
  • 45 γρ. βούτυρο
  • 180 γρ. καλής ποιότητας σοκολάτα κουβερτούρα
  • 60 γρ.  ζάχαρη
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κ. γλυκού κρεμόριο
  • 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 

Εκτέλεση

  1. Σε μπεν μαρί, λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και την σοκολάτα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε απαλή μαρέγκα. Προσθέτουμε το κρεμόριο και τη ζάχαρη σε μικρές δόσεις και χτυπάμε ώσπου η μαρέγκα να σφίξει και να δημιουργηθούν κορυφές. 
  4. Διπλώνουμε τη μαρέγκα στο μίγμα της σοκολάτας με απαλές κινήσεις.
  5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια στο μίξερ σε σαντιγί. Ενσωματώνουμε απαλά τη σαντιγί στο μίγμα της σοκολάτας.
  6. Γεμίζουμε 6 ποτηράκια με τη μους και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Share: