Μους Σοκολάτας
Του Αγίου Βαλεντίνου καμία κοτούλα δεν μένει παραπονεμένη! Εκτός από τριαντάφυλλα, ο Αλέκτωρ ετοιμάζει για όλες μια υπέροχη μους σοκολάτας που λιώνει στο στόμα! Love is in the air!
Υλικά (για 6 μερίδες):
- 3 αυγά μεγάλα, ξεχωριστά κρόκοι και ασπράδια
- 45 γρ. βούτυρο
- 180 γρ. καλής ποιότητας σοκολάτα κουβερτούρα
- 60 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 κ. γλυκού κρεμόριο
- 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
- Σε μπεν μαρί, λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και την σοκολάτα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε απαλή μαρέγκα. Προσθέτουμε το κρεμόριο και τη ζάχαρη σε μικρές δόσεις και χτυπάμε ώσπου η μαρέγκα να σφίξει και να δημιουργηθούν κορυφές.
- Διπλώνουμε τη μαρέγκα στο μίγμα της σοκολάτας με απαλές κινήσεις.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια στο μίξερ σε σαντιγί. Ενσωματώνουμε απαλά τη σαντιγί στο μίγμα της σοκολάτας.
- Γεμίζουμε 6 ποτηράκια με τη μους και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.