social



Pancakes με λεμόνι και ρικότα

Ελαφριά και αφράτα pancakes με γαλατένια γεύση και ένα λεπτό άρωμα λεμονιού που λιώνουν στο στόμα. Ιδάνικες για ένα special πρωινό, από τη δεσποινίδα Νέλη! 

Pancakes με λεμόνι και ρικότα (για 4 άτομα- 12 περίπου pancakes)

Υλικά: 

  • 2/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κούπα ρικότα
  • 4 αβγουλάκια (θα χρειαστούμε 2 κρόκους & 4 ασπράδια)
  • 1/3 κούπας γάλα
  • 1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 4 κ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ. γλυκού βανίλια
  • 2 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1/4 κούπας ζάχαρη

Topping:

  • 1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού 
  • 1/4 κούπας μέλι
  • 2 κ. σούπας νερό
  • 1/2 κούπα ρικότα

Εκτέλεση

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε τη ρικότα, το γάλα, τους 2 κρόκους, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
  3. Χτυπάμε τα 4 ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη για περίπου 3 λεπτά ή ώσπου να δημιουργηθούν απαλές κορυφές.
  4. Διπλώνουμε με απαλές κινήσεις τη μαρέγκα στο βασικό μίγμα.
  5. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο, ρίχνουμε για κάθε pancake 1/4 κούπας από το μίγμα και ψήνουμε κάθε πλευρά περίπου 2 λεπτά.
  6. Για το topping, ζεσταίνουμε το μέλι με το νερό και το ξύσμα λεμονιού σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Παίρνουμε 2 κ. σούπας από το σιρόπι και ανακατεύουμε με την ρικότα. 
  7. Σερβίρουμε τα pancakes εναλλάσσοντας στρώσεις ρικότας- σιροπιού.

 

 

 

Share: